:Harvard University
“دانشگاه هاروارد” یکی از شناختهشدهترین و خوشنامترین دانشگاههای دنیا میباشد که علاوه بر پرورش افراد مشهوری در عرصه ادبیات، سیاست، اقتصاد و علومپایه، مهندسان سرشناسی همچون “مارک زاکربرگ“، (بنیان گذار فیسبوک و مدیر فعلی آن) و “بیل گیتس“، (موسس مایکروسافت) را نیز به دنیای مهندسی معرفی نمودهاست.
“مریم میرزاخانی” نابغه بیبدیل ایرانی و تنها زن دریافت کننده “جایزه فیلدز” در دنیا، که دیپلم خود را از دبیرستان فرزانگان تهران و کارشناسی خود در رشته ریاضی را در دانشگاه شریف گذرانده بود، دکترای خود را از دانشگاه هاروارد دریافت نمود.
مارک زاکربرگ
مریم میرزاخانی
بیل گیتس
“دانشگاه هاروارد” نیز همچون دانشگاه MIT در شهر کمبریج در ایالت ماساچوست در کشور آمریکا واقع شده است و البته با داشتن سرمایهای بالغ بر ۴۰ میلیارد دلار (در سال ۲۰۲۱)، ثروتمندترین آکادمی عملی دنیا محسوب میشود.
جانمایی دانشگاههای آمریکا
دانشگاه هاروارد در سال ۱۶۳۶ بنا نهاده شد و نام آن به افتخار “جان هاروارد”، نخستین خیری که در آن سرمایه گذاری نمود، انتخاب گردید.
این دانشگاه از نظر تعداد جایزه نوبل با ۱۶۱ مورد، رتبه یک دنیا را در این خصوص دارا میباشد.
کتابخانه دانشگاه هاروارد دارای حدود ۸۰ شعبه در نقاط مختلف دنیا بوده و با بیش از ۲۰ میلیون عنوان کتاب، بزرگترین کتابخانه عملی-آموزشی دنیا محسوب میشود.
مجله “کسب و کار هاروارد” یا Harvard Business Review که توسط این دانشگاه منتشر میشود، یکی از معتبرترین نشریات مدیریتی دنیا میباشد.
“دانشکده مهندسی و علوم کاربردی هاروارد“، از پاییز ۲۰۲۱ به مجتمع جدید بسیار زیبا و بزرگی که طراحی و ساخت آن با استفاده از روشهای نوین سازگار با محیط زیست انجام شده، منتقل گردیده است.
ساختمان جدید دانشکده "مهندسی و علوم کاربردی" دانشگاه هاروارد
در این ساختمان که با نام SEC مخفف “School of Engineering Complex” شناخته میشود، به جز علوم کاربردی، دپارتمانهای مهم مهندسی به شرح زیر وجود دارد:
- مهندسی پزشکی، پروژههای تحقیقاتی بسیار موثری در این حوزه تعریف شده و مسیر موفقیت آمیزی را در پیش دارد.
- علوم کامپیوتر دارای گرایشها و حوزههای تحقیقاتی مختلف از جمله زبانهای برنامهنویسی، معماری کامپیوتر، هوش مصنوعی، شبکههای عصبی، یادگیری ماشین، گرافیک و پردازش تصویر.
- مهندسی برق با حوزههای تحقیقاتی در زمینه مدارها و VLSI، معماری کامپیوتر، رباتیک، کنترل و پردازش سیگنال
- علوم و مهندسی محیط زیست
- مهندسی مکانیک و مواد شامل گرایشهای مختلف مربوطه از جمله جامدات، سیالات، مواد، مواد نرم، رباتیک و کنترل
- علوم و مهندسی کوانتوم
همچنین دانشکده مهندسی این دانشگاه در پروژههای مشترکی با دانشکدههای هنر، طراحی صنعتی و مدیریت این دانشگاه، رشته های نوینی در دوره تحصیلات تکمیلی از جمله “مهندسی طراحی، مدیریت در علوم مهندسی و … “را معرفی نموده است.